fredag 16 september 2011

På Tiden

Att här kommer lite uppdateringar, det har varit fullt upp den senaste veckan.
Jag har även börjat med Träslöjd och första gången blev det en Nystpinne nu måste jag fundera ut vad jag ska göra härnäst. ev en paradhanddukshylla.
I helgen som var, var det Sy mässa i Borlänge och jag och 2 studiekamrater var dit och naturligtvis så blev det en kasse med saker med hem, bland annat 4 rullar med Lingarn som jag ska väva linnehanddukar av, garn till en kofta Big Trend från M&K, 3 berlock med stickanknytning ska bli stickmarkörer och så såg jag jätte mycket fina saker hälsade på i Stickas monter för en liten pratstund om stickning.
Garnet och stickmönstret.
Berlockerna.

Den här veckan har vi varit på 2 studierresor i Måndags bar det av ner till Ytter-Järna på utställningen See-Color och strövning runt området härligt ställe, det blev endast 1 förpackning med Cederträblock med hem, som jag ska lägga bland mina garner.

Kulturhuset med JärnaKafé

I Onsdags bar det av till Sundborn och besök på Stora Hyttnäs och Carl Larsson gården. Nu när jag går Textilutbildning så ser jag med helt andra ögon jösses vad mycket vackra textiler det är på båda ställena.
Detta är en av alla vackra textiler i Stora Hyttnäs, tyvärr så är det inte tillåtet att fotografera inne i Carl Larsson gården, Karin var verkligen mycket före sin tid.

Dom här vävböckerna fyndade jag för halva priset i shopen vid Carl Larsson gården

I skolan så fortsätter jag att väva på min matta, väver i Sisalgarn(snöre) och mönstret är ett gammalt Daldrällsmönster, den kommer att bli så himla snygg gillar verkligen hur mönstret kommer fram och rolig att väva.


Jag har stickat 2 par sockor och stickat ca 35cm på tröjan från Drops, jag har även köpt garn och mönster till en pippitunika.
Det här är mina sockor stickade i Drops Nepal ull och alpacka.

Stickade även ett par till min dotter dom är stickade i Järbo Raggi.

Här även varit och hälsat på Bonusbarnbarnen och tittat på deras nya lägenhet,dom har flyttat till Örebro, P ska börja på Universitetet där.

Nu har även vattengympan och stickcaféet kommit igång igen efter sommaruppehållet så nu är det höst, det tycker jag egentligen inte om över huvudtaget kallt och mörkt tidigare kvällarna om jag fick önska så skulle det vara sommar hela året runt men men jag får väl lov att ta hösten och vintern oxå och njuta av dom med.

Ha en härlig helg och vecka, kanske vi ses på Online stickcaféet på facebook i nästa vecka.
Välkommna som följare av min blogg Annicka i Fors, Tilda och Yvonne jag tycker det är super roligt att ni alla vill följa min blogg.

3 kommentarer:

tilda sa...

Grattis! Du har en vinst som väntar i min blog !H.Tilda

Pysselfarmor sa...

Visst är det roligt att ha gjort sin egen nystpinne.....?!

Fiff sa...

Måste bara säga att det var en grymt snygg modell på sockar! Jättemysiga!