måndag 8 augusti 2011

Hänt i sommar

Det har hänt en hel del den här sommaren, i skolan satt jag upp en ny matt väv sista veckan ska väva en matta i sisalgarn med svart varp mönstret är Daldräll.
Vi var på Studieresa till Dala-Floda spetsmuseum och Hildasholm i Leksand, så många underbara knypplade spetsar det fanns där och Hildasholm vilken sommarstuga den ni skulle man ha och en härlig trädgård oxå.
Spetsmuseumeet

Hildasholm
.
Vi slutade den 1 juni och jag har sökt en termin till och ska börja 28 augusti längtar.
Veckan efter jag slutade skolan så fick jag en lägenhet så nu är jag särbo och bor på orten där jag bodde innan jag blev sambo, känns helt ok men det var många veckors fundering innan jag tog beslutet att skaffa mej eget boende. Lägenheten är en bostadsrätt som var i rustningsbehov förra ägaren hade rökt inne, jag är själv rökare men skulle aldrig komma på tanken att röka inomhus så j...la äckligt. Så hela juni gick åt att måla och tapetsera, blev himla nöjd med resultatet. Den första Juli flyttade jag och Russell tjejerna in dom har anpassat sej riktigt bra det blev ju en enorm omställning för dom, jag är så stolt över dom.

Jag, min äldsta och yngsta var ner till Jönköping och hälsade på mellan sonen med sambo, dom har köpt hus så dom ville ha lite hjälp och klart att man ställer upp om det finns nåt man kan göra. Vi kom ner då det var internationell matmarknad så dit var vi och käkade god mat och godsaker, bland annat testade vi grillade Känguruburgare varken gott eller äckligt men en speciell smak som jag inte kan beskriva. Vi var oxå på bio 3D film vilken häftig upplevelse det var första gången för mej.

En dag var jag till Anneberg och hälsade på Renneé och Annette jösses vilka härliga tjejer timmarna bara rusade iväg, jag blev bjuden på en super god rabarberpaj mumms och fick träffa Renneés härliga djur även hennes mamma och pappa. Tack tjejer för en härlig eftermiddag det gör jag gärna om nästa gång jag kommer till Jönköping.
När vi åkte hem hade vi volvon total knök full med packning det har inte gått att få in en grej till, jag fick några Billybokhyllor och 2 bord av sonen och sambon, hyllorna har jag till mina garner och pärmar med mönster, snyggt blev det.

Nu är jag snart klar med min Haruni (bild kommer när den blockas) och nu ska jag leta fram garn till Vickeviras Mystery Shawel KAL ska bli spännande att se hur den blir färdig och det är första gången jag är med i en KAL.

Ha en härlig vecka!


1 kommentar:

Rosenvante sa...

Oj, det har hänt mycket den här sommaren för dig.
Att ta ett sådant beslut om att flytta är jobbigt, men är det rätt så känns det ju bara bra när det väl är gjort.
Håller helt med dig om smålands tjejerna, de var väl för härliga. Inget svårt att hålla låda där inte. :) Så är det ju kul att få se verkligheten bakom bloggen också.
Ha det nu så bra med vovvarna o ditt nya liv.