onsdag 30 maj 2012

Utflykt

Jag har varit i ullparadiset, jag har varit med gamla klassen till Whålstedts Ullspinneri klämt, myst och luktat på ullgarner och 2 härvor fick följa med hem vad det ska bli har jag ingen aning om, men den här gången kunde jag inte låta bli att låta dom följa med mej hem.
De heter Hjortron och Mossa. Här är några bilder från spinneriet
Här en bild på Ägaren och hans dotter som flyttat hem från Australien dom står framför den gamla spinnmaskinen som varit med ända från start och still going strong.
Där finns det naturligtvis Får också
Efter Spinneriet gick resan vidare till Leksand och besök hos Jobs Tryckeri tyvärr så var det ingen tryckning på gång när vi var där men vi fick titta in i verkstan ändå, himla massa snygga tyger.
Tack snälla gooa sjövikskamrater för att jag fick följa med hade en underbar dag. På stickfronten så har det inte blivit så mycket, stickar och repar, har provat olika mönster bland annat ur den här boken, men har inte fått till nåt.
Men det har blivit ett par mini monkey sockor till lilla My, perfekt att göra av med restgarner så det kommer nog att bli småsockor ett tag alldeles lagom stickning att ha med ute i solstolen.
I nästa vecka tar min yngsta Studenten helt otroligt vad fort tiden går tycker inte det är länge sedan jag installerade honom i Älvdalen och nu är han färdig att börja jobba som Lastbilschaufför

6 kommentarer:

Pixi sa...

Underbart! Skulle oxå vilja se ett spinneri..Härliga sockar du gjort, kram på dej =)

Renée sa...

WOW! Fast jag hade nog handlat ihjäl mig om jag känner mig själv rätt! Kommer du till småland i sommar då? Du är nämligen hjärtligt välkommen!

Pysselfarmor sa...

Vilken härligt rolig resa du gjort!

Skulle gärna åka till Wåhlstedts å andra för att just besöka spinneriet. Garnet "kommer jag över" hos HV - visst är det ett fint garn. Glansigt med härlig lyster.

Emilia sa...

Verkar som en härlig utflykt!

maja sa...

Vill också åka dit. Har varit dit en gång när jag utbildade mig till textillärare, gjorde några av oss ett besök där. Men kanske att jag kommer dit i sommar, har nämligen det som förslag till en vän, det gäller bara att vi får till en dag som passar oss :)

Hedvig sa...

Wow! Dit vill jag också åka! :)