fredag 9 december 2011

Misskött

Men nu krävs det skärpning för jösses vad min blogg har blivit bortprioriterad. Men jag finns kvar och det är full fart både med stickning och på skolan, i skolan har jag vävt en hel del och även på vävstolen här hemma bilder kommer senare. Men vad tiden rusar i väg nu har jag bara 7 dagar kvar på skolan och saknaden kommer att bli enorm men som tur är så bor jag inte så långt därifrån så jag kan åka dit och hälsa på. Sista projektet bli en jullöpare i ett gammalt daldrällsmönster, jag tycker det är så roligt att väva med mönster när man ser hur det växer fram.

Så här kommer jullöparen att se ut. Har kommit en bit längre efter att jag tog bilden.

Under min frånvaro här på bloggen och internetvärlden har jag stickat en del projekt färdiga och varit på Syfestivalen i Stockholm där hade vi en helt underbar dag med mycket garnklämm och mycket inspiration. Det blev en del garn med hem också b.la Opalsockgarn, mönster och garn till Stickas halvvante, Johanne Ländins Kurbitsmössa och vantar även till hennes Mössan Edith och vantarna Elise.
Kurbitmössan är klar men tyvärr blev den en aning stor men är super nöjd ändå.

Jag har även stickat klart min Strukturstickade kofta från Marks&Kattens stickad i Big Trend färg 411
Framifrån (något mörkare i färgerna i verkligheten)
Bakifrån.

Nu stickar jag en Långkofta med stor krage och flätor, mönstret hittade jag i en mönsterbok från tidigt 70-tal stickar den i ett billigt blandgarn från Lidl och stickor nr7 ökar himla snabbt klar med bakstycket och halva framstyckerna jag stickar båda samtidigt.jag har tydligen snöat in på koftor med stora kragar.Det är ju himla bra att det är mycket skidor på TV:en så det blir mycket stickat.

Ha en härlig helg och ta det försiktigt i snövädret

5 kommentarer:

Rosenvante sa...

Den där mössa var bara helt underbar.

maja sa...

Roligt att du är tillbaka, det blir så ibland att annat tar ens tid. Men mycket fint har du ju gjort under tiden.

Pysselfarmor sa...

Det var många fina grejer du har stickat fram under tiden vi inte hörts!

Jag har garn till en av Johanne Ländis mössor, men det får ligga till sig litet tag till ;-))

Ha det gott!

Anette sa...

Himmel vilka fina saker du har stickat! Kommer du till Småland till jul? Vi är som alltid hemma, om du får tid med en tur till Anneberg. Vi hörs!

Hedvig sa...

Jaaa, saknar din blogg ju! <3