fredag 6 juli 2012

Tracy´s shawel och lite till

Nu har ytterligare en sjal blivit klar jag har verkligen fastnat för att sticka sjalar tycker det är så himla roligt att sticka men är urkass att använda dom så det kan kanske bli presenter. Jag köpte 2 härvor Bergå ullgarn 1-trådigt på Hemslöjdsaffären i Leksand när jag var med sjövikseleverna på studieresan tidigare. Mönstret är Tracy´s Shawel av Wendy D.Johnson
Nu är trasmattan klar den blev 4,7 m jag har använt trasskvättar som inte räcker till så mycket annat, den blev verkligen en riktigt gladmatta med många olika färger.Bonny var snabbt på plats hon gillade oxå den.
Nu har även jag skaffat mej en Iphone så klart att jag måste pimpa hörlurssladden jösses vad roligt det var och snabbt gick det oxå så jag ska höra med ungarna om inte nån av dom oxå vill ha pimpade hörlurssladdar. Jag använde sockgarnsrester och stickor 2,5mm
Här kommer några bilder på mina Hoyor (porslinsblommor)som blommar för fullt.
Tisdagen den 10 juli åker jag med stickcafé gänget och Bygdegårdsföreningen ner till Stockholm vi ska besöka Nordiska och Liljevalchs, det ska bli roligt att få se deras utställningar live för jag har sett en del bilder som andra bloggare har lagt ut ser verkligen lovande ut att bli en kanondag. Ska försöka att ta många bilder och lägga ut dom när jag är på hemmaplan igen. På gång är en mössa med de berömda kärlekskranka älgarna tänkte ge den till brorsan som är älgjägare så det gäller att börja i tid så den blir klar till höstens älgjakt. Hoppas att ni får en varm och skön Juli.

4 kommentarer:

Pysselfarmor sa...

Gosch vilken fin sjal och mattan också. Jag har aldrig känt något intresse av att väva - märkligt - eftersom jag testar det mesta i handarbets- och hantverksväg.
Hoppas ni får en skön dag i Stockholm - själv drar jag norrut i morgon bitti.

Rosenvante sa...

Vilken vacker sjal och jisses vilken härlig matta.

Emilia sa...

Vacker sjal och vilket arbete med fina mattan!!

Hedvig sa...

Mäh! Har min kommentar försvunnit härifrån?!
Den handlade hur som helst om att jag beundrade både din sjal och dina porslinsblommor...

Kram