lördag 21 januari 2012

Pippi Tröjan

Nu är Pippi Tröjan (Tunikan) färdig den blev till mej, min dotter tyckte den blev för lång för henne så nu blir det att sticka en till kortare.
Stickad i Freja från Svarta Fåret.

I onsdags var jag och Ingegerd till Garnaffären i Avesta på Stickcafé jätte trevligt och då fick garn och mönster till den här mössan följa med mej hem, tänkte att min yngsta son skulle få den om den passar honom.
Garnet är Navia Färöiskt Naturgarn Ull

Jag har även börjat på en mössa som jag tänkte sticka dalahästar på svart botten med Zauberball Regnbågsfärg i mönstret, mönstret hittade jag på en blogg men nu kommer jag inte ihåg vems hittade länken på online stickcafét för ett tag sedan.
Förra veckan hade jag mellersta bonusbarnbarnet här så då blev det raggsocksstickning för hela slanten han talade om att dom behöver mera raggisar och att jag måste sticka sånna åt dom så jag stickade 5 par , 2 par var åt grabbarna och ett par till lilltjejen. Det är roligt att dom vill ha det man stickar, han kom på många mer saker som han tyckte att jag skulle sticka åt dom han är för goo att han tänker på sina syskon oxå.
Det blir mycket sticktid nu när jag har slutat skolan men jag har börjat planera för att sätta upp en mattvarp och väva några mattor men först måste jag färga gamla lakan och påslakan så jag får den färg som jag vill ha. Nån som har nåt bra billigt tips på färg annat än det som finns där man färgar i tvättmaskinen.

Ha en härlig helg med mycket skidstickning.

1 kommentar:

Pixi sa...

Ojoj och jag hade det motsatta problemet med bonusdotterns tröja,hahah som det kan bli...men din kan ju funka som en klänning, kan bli jättesnyggt med leggings till, föreslå det kan ju funka!! kram kram =)