tisdag 20 juli 2010

Dagens skörd

Detta är dagens skörd, några kantareller,gurka och tomater från växthuset.
Det finns inte mycket svamp i skogen det är alldeles för torrt, men några blir det så vi kan äta smörstekta kantareller i kväll. Vi har haft det mulet hela eftermiddan men inget regn på svampen.


Här är några bilder på en del av mina pelargoner som denna sommar får stå i växthuset, jag har haft dom på vår inglasade altan tidigare men vi ska till att byta tak där. Det blev mycke hål i vintras efter all snöskottning.

Den här pelargonen heter French vanilj den är ljust dovt gul.

Blåbärströjorna ökar sakta men säkert, har halva ärmarna, halskant och montering kvar. Jag stickar båda ärmarna samtidigt. Sedan ska det vara en till, kan hända att jag gör nåt annat i mellan kanske att Vifflas muddar Elin blir klara. Det är så mycket som jag vill göra men jag förstår inte vad tiden tar vägen nån stans.

I går när jag kom till Visentparken talade de om att det har fötts 2 nya kvigkalvar, en i början på förra veckan och en i helgen. Jag hoppas att jag får se dom snart, korna håller sej gömda med kalvarna än så länge.

Ha en forsatt skön sommar

4 kommentarer:

IngegerdTörnblom sa...

Mums!!!!

Assishantverk sa...

Hej
Vad kul att du hittat till min blogg. Visst är det tråkigt att det är för tort för svamparna. Förra året var ju ett så roligt och långt svamp år!
Assi

maja sa...

inte lär det bli så mycket svamp om inte regnet kommer. då får man äta med andakt de få man hittar

The Knitting Seaman sa...

Den rosa pelargonen näst längst ner var ju hur fin som helst! Vad heter den?