torsdag 29 april 2010

Award


Jag har fått en award från Hildurs barnbarn.Tack så mycket gulliga dej. När man får den här awarden ska man berätta 7 saker om sej själv. så här kommer några saker om mej.

Jag har alltid hållit på med hantverk, började med virkning i tonåren, sedan när jag fick barn blev det mycket stickning, efter att barnen växte upp började jag med korgmålning och målade efter ett tid på det mesta, har målat örngott på beställning. har även broderat mycket korsstygn men nu är det stickning som gäller igen.

Jag har 3 jack russel terrier, som jag har tagit 2 valpkullar av, eventuellt så blir det en till i sommar, har parat så vi får se om det blir nåt. Jag tycker det här helt underbart med dessa små liv att få se dom växa upp till olika individer. Jag har även en Rottweiler som blir 7 år i höst.

Jag gillar långpromenader med mina hundar och att vara ute i skogen.
det är den träningen jag klarar av.

Jag har fibromyalgi och har sjukbidrag på heltid till och med sista December på det villkoret att jag hittar nån plats där jag ska börja arbetsträna 10 tim/v till att börja med, det är meningen att jag ska komma upp i 20tim/v. sedan ska jag söka en anställning på halvtid den andra halvan har jag fast sjukbidrag.

Jag är 51 år har 3 utflugna barn, en dotter och 2 söner, som jag är en riktig hönsmamma åt, men samtidigt försöker jag att inte lägga mej i, men det är svårt vill ju att dom ska ha det allra bästa. Inga egna barbarn, men 2 bonusbarnbarn som jag stickar lite saker åt.

Jag har fått lov att lära mej att jag inte klarar av att ha hemmet i tipp topp, så nu har jag lärt mej att det inte är en katasrof att det finns dammråttor i hörnen.

Nog om mej, nu ska jag välja 7 bloggar att skicka den vidare till, det är jätte svårt att välja, jag skulle vilja skicka den till alla bloggar som jag är in och tittar på och som jag får så mycket inspiration av. Så jag avstår att välja så den här awarden är till alla som tittar in här och som jag tittat in hos. Kram på er alla bloggare. Den jag skickar till är Maria tack så mycket, jag blir så stolt av att få en award. Kram och Tack

måndag 26 april 2010

Nya stickor


I dag kom Knit Pro stickorna, start set med 3 stickor, 3 kablar, 6 kabeländsstoppar, 3 kabelnycklar och 1 förvaringsficka. Jag hittade setet hos Handlas Hantverk jag beställde dom i fredags och idag kom dom i lådan.Snacka om snabb leverans.
Nu har jag äntligen skaffat mej fler Knit Pro stickor, jag tycker dom är super att sticka med.

söndag 25 april 2010

Undran???


Så här blir koftan som jag börjat på blir nog inte så tokig i det här garnet, men jag är fortfarande tveksam för överdelen och resten av koftan blir stickad på andra ledden, så randningen i garnet kommer att bli på andra ledden om ni fattar vad jag menar. Stickar vidare för jag gillar verkligen det här garnet har inte kommit på nåt annat som jag vill göra med det.

Hobbyrum

Så här har jag det i mitt alldeles egna rum, här sitter jag och pysslar och stickar i sällskap av vovvarna. Rummet är ett genomgångs rum som vi inte använder till nåt så jag har gjort det till mitt pysselrum (ateljen som min svärmor säger), det skulle inte vara så dumt med några snygga hyllor(skåp) med glasdörrar. Drömma kam man alltid men vem vet en dag så.

Första turen


I dag blev det en premiär tur på nya hojen även första turen för i år. I dag var det ganska varmt så vi kunde inte låta bli. Super HÄRLIGT.

torsdag 22 april 2010

Färdigt


Nu har jag gjort färdigt min Citron stickad i Fame trend från Mark&Kattens färg 652 stickor nr 3.
På bilden ligger den på tork.
Jag har oxå gjort färdigt sneakersarna dom är stickade i Raggsocksgarn från garngrossisten stickor nr 3.
Jag har funderingar på att börja med en kofta(kappa) mönstret kommer från Svarta Fåret tänkte sticka den i ett melerat garn Sand, Baya från Cheval Blanc eller om den blir i ett annat enfärgat garn ska test sticka så får jag se.

fredag 16 april 2010

Tillökning??

Måste bara berätta att vi kanske kommer att få tillökning i sommar, Freja är parad.
Annars stickar jag vidare på min Citron är på del nr 6 jag vill ha den lite större än vad den blev med 5 delar, hoppas att jag får den klar i helgen.
Ha en trevlig helg allihop!!

torsdag 8 april 2010

Mönster???


Finns det nån i bloggvärlden som har ett mönster på Stenmarksmössa den med björnar på?? En bekant till mej har frågat om jag kan få fram ett sånt mönster, nu har jag letat i mina gamla mönster men inte en skymt av en stenmarksmössa. Så nu hoppas jag på att det finns nån där ute som har mönstret och vill dela med sej av det.

tisdag 6 april 2010

Citron


Nu har jag börjar med en Citron, jag har oxå fastnat för den här sjalen som så många andra. Jätte rolig att sticka, jag stickar den i Fame trend från Marks&Kattens garnet går i brunt till grönt. Nadja här är markörerna in action. Jag är så mallig över dom.
Den andra sneakern får vänta ett tag, jag fick slut på garnet kom bara till hälften, så det får bli en tur till Stan. Men först gör jag nog färdigt Citronen.

söndag 4 april 2010

Award


Jag har fått en award av Renneé tack snälla du vad glad jag blir.
Det finns ju regler som man ska följa och en av dom är att välja ut bloggar att skicka den vidare till, jag måste ha lite betänketid det är ju så många bloggar jag tycker om att läsa så det blir grubbleri nån dag.

lördag 3 april 2010

Stickning i vårsolen
Idag blev det stickning och kaffe i solen, WHOW vad det har varit skönt ute idag.
En bild på den färdiga sneakern, ska bara fästa trådar och sy i en knapp, den andra är oxå påbörjad.
Ronja tyckte oxå att det var skönt i solen.

fredag 2 april 2010

Väpnarluva


Igår stickade jag en väpnarluva den är stickad i Naturgarn från Järbogarn, stickor nr10. Riktigt gossig å mjuk. Den kan jag använda än för nåt på huvudet sitter inte fel,ganska kyligt ute fortfarande.

StickböckerIdag har vi varit på Loppis i Avesta, fyndade 2 stickböcker för 20kr, den ena är från 1977 och den andra från 1978. Nostalgi varning.