söndag 15 augusti 2010

Älvdalstripp

Idag har jag åkt en tripp upp till Älvdalen med min son, han börjar i skolan där imorgon så idag var det dax att installera honom i hans rum, han bor på skolan i elevhem. Jag fattar inte att min lilla sladdis har blivit så gammal att han ska börja 2:a klass på gymnasiet. I morgon kommer äldsta sonen och hans sambo hem från Jönköping dom blir här i några dagar ska bli roligt att träffa dom igen. Så den här veckan blir det nog inte mycket stickat, jag har i allafall stickat en pulsvärmare mönstret är Vifflas, Elin jag stickar i GråttFame Trend. Jag har även gjort en dyna och sytt ett överdrag till ett container fynd, tips från Pyssel och Trams.
Vi har haft kanonväder i tre dagar med ca 28gr och sol, men nu lovar dom svalare väder och växlande molnighet,så jag passade på att pyssla lite inomhus när det var som varmast ute.Bonny och Freja verkar vara nöjd.

Den här utsikten över Siljan möts man av innan man kommer till Rättvik, jag blir lika överväldigad varje gång jag åker den vägen.
I Älvdalen har dom även gatunamnen på Älvdalska


Jag var även in och kollade på Anders Zorns sommarhem som ligger mellan Mora och Älvdalen. Gopsmorstugan. En helt underbar plats vid Öster Dalälvens strand.Ha det så gott.


2 kommentarer:

Pixi sa...

Oh vilka härlig bilder på en härlig tripp!!Önskar dej en skön vecka !kram =)

Ingegerd Törnblom sa...

Vilken mysig utflykt! Hoppas allt gick bra.
Dax för dig att ha huset fullt o mysa med de dina.Sängen blev kanonfin,dom ser ut att va nöjda flickorna.
Kramis