onsdag 30 maj 2012

Utflykt

Jag har varit i ullparadiset, jag har varit med gamla klassen till Whålstedts Ullspinneri klämt, myst och luktat på ullgarner och 2 härvor fick följa med hem vad det ska bli har jag ingen aning om, men den här gången kunde jag inte låta bli att låta dom följa med mej hem.
De heter Hjortron och Mossa. Här är några bilder från spinneriet
Här en bild på Ägaren och hans dotter som flyttat hem från Australien dom står framför den gamla spinnmaskinen som varit med ända från start och still going strong.
Där finns det naturligtvis Får också
Efter Spinneriet gick resan vidare till Leksand och besök hos Jobs Tryckeri tyvärr så var det ingen tryckning på gång när vi var där men vi fick titta in i verkstan ändå, himla massa snygga tyger.
Tack snälla gooa sjövikskamrater för att jag fick följa med hade en underbar dag. På stickfronten så har det inte blivit så mycket, stickar och repar, har provat olika mönster bland annat ur den här boken, men har inte fått till nåt.
Men det har blivit ett par mini monkey sockor till lilla My, perfekt att göra av med restgarner så det kommer nog att bli småsockor ett tag alldeles lagom stickning att ha med ute i solstolen.
I nästa vecka tar min yngsta Studenten helt otroligt vad fort tiden går tycker inte det är länge sedan jag installerade honom i Älvdalen och nu är han färdig att börja jobba som Lastbilschaufför

lördag 12 maj 2012

Det har hänt en hel del

sen jag skrev här. Jag har verkligen fått fart på stickorna det har blivit 3 par sockor 3 färdiga sjalar och en till på gång den är en hemlis så bild kommer när jag lämnat bort den,stickar av garner som jag har hemma försöker att minska på lagret, här kommer bildbevis. Sockan Ellie från Sannsticks stickad av Opal sockgarn
Sockan Monkey stickad av Opal sockgarn
Sockan Nemesis stickad av Opal sockgarn
Sjal från Garntjänst Handarbetsklubb stickar i M&K Mohair
Annis av Sussanna IC, stickad i Drops Delight
Sjalen Multnomah av Kate Ray stickad av ett Estniskt ullgarn
Jag var och besökte bonusbarnbarnen en helg full fart från morron till kväll, måste visa en bild på deras mysiga katt hon är 9 år men fortfarande full i bus speciellt när jag tog fram stickningen.
Nu har jag fått igång vävstolen igen så nu blir det att väva trasmattor, klippt och färgat ca 6 kilo tyg som ska bli en bredmatta att ha under ett bord och så ska det bli en lång smalare matta i alla möjliga färger som jag har på trasorna, ska bli så roligt(skönt) att dunka av sej lite igen. I helgen är det Lastbilsmässa i Borlänge Rommetravbana Trucks in Dalarna min yngsta son går sista året på Gymnasiet, Transportprogrammet i Älvdalen och igår på mässan var det SkolDM och sonen var med och tävlade vad dom är duktiga att manövrera de där otroligt stora bilarna kolla vilken snygg fickparkering han fick till jag klarar det knappt med personbilen. Är en super stolt mamma. Hans klass slutade 3:a.
Här har det varit kallt snö regn om vart annat men det grönskar för fullt så det har väl varit vår ialla fall, så nu ser jag fram emot sommar värme hoppas att den kommer snart. Ha det så gott.