söndag 29 januari 2012

Mössa med Dalahästar

Jag har stickat mej en ny mössa med Dalahästar. Mönstret är ett vantmönster från Wenche S Roald. Jag hittade länken på onlinecafét. Jag stickade i svart Fame och Zauberball stickor nr 2.
Passar min lilla knopp perfekt.


Jag har börjat på en Ingemar Stenmarks mössa nu är innermössan klar så nu kommer det roliga att få sticka mönster.

I Fredags var vi några garngalningar till Sy mässan i Borlänge men blev en aning besviken fanns inte så många utställare den här gången men nåt fick ju följa med hem
Nu ska jag ta upp korsstygnsbroderi igen, jag köpte en paradhanduk (fynd halva priset)till hyllan jag gjorde på träslöjden under min tid på Sjöviks folkhögskola och så blev det mer svart Fame och ett nystan regnbågsfärgat garn från Ulrika Ek

Dessa helt underbara änglar kunde jag inte låta bli, de kommer från Pia Jarhede,
tisdag 24 januari 2012

Kepsen

Så här blev kepsen men jag har inte följt mönstret jag stickade resår 1a 1r i hela kepsen och avmaskade efter Elsie&Violas Torben. riktigt häftig blev den men den föll inte sonen i smaken (kräsen?)

lördag 21 januari 2012

Pippi Tröjan

Nu är Pippi Tröjan (Tunikan) färdig den blev till mej, min dotter tyckte den blev för lång för henne så nu blir det att sticka en till kortare.
Stickad i Freja från Svarta Fåret.

I onsdags var jag och Ingegerd till Garnaffären i Avesta på Stickcafé jätte trevligt och då fick garn och mönster till den här mössan följa med mej hem, tänkte att min yngsta son skulle få den om den passar honom.
Garnet är Navia Färöiskt Naturgarn Ull

Jag har även börjat på en mössa som jag tänkte sticka dalahästar på svart botten med Zauberball Regnbågsfärg i mönstret, mönstret hittade jag på en blogg men nu kommer jag inte ihåg vems hittade länken på online stickcafét för ett tag sedan.
Förra veckan hade jag mellersta bonusbarnbarnet här så då blev det raggsocksstickning för hela slanten han talade om att dom behöver mera raggisar och att jag måste sticka sånna åt dom så jag stickade 5 par , 2 par var åt grabbarna och ett par till lilltjejen. Det är roligt att dom vill ha det man stickar, han kom på många mer saker som han tyckte att jag skulle sticka åt dom han är för goo att han tänker på sina syskon oxå.
Det blir mycket sticktid nu när jag har slutat skolan men jag har börjat planera för att sätta upp en mattvarp och väva några mattor men först måste jag färga gamla lakan och påslakan så jag får den färg som jag vill ha. Nån som har nåt bra billigt tips på färg annat än det som finns där man färgar i tvättmaskinen.

Ha en härlig helg med mycket skidstickning.