måndag 31 oktober 2011

Höstlov

Den är veckan har jag höstlov, men längtar redan till skolan nu har vi gått halva terminen jösses vad tiden rusar börjar känna lite sorg över att jag måste slut där till jul, men men så är det bara att accseptera.
Det var tänkt att jag och yngsta sonen skulle åkt ner till äldtsa sonen en sväng men så blev det inte men vi åker kanske ner på jullovet i stället.

Igår var vi och hämtade mellersta barnbarnet som ska vara här i några dagar. jösses vad det märks att man inte är tjugo år längre hänger liksom inte med i hans tempo, men himla mysigt är det, han är så duktig inget prat om att han vill åka hem. Han har inte varit här själv nån gång tidigare han har alltid haft storebror med sej men nu var det dax att komma hit själv och få en paus från storebror.

På fredag åker jag och Eva ner till Syfestivalen i Stockholm nu är biljetterna bokade, på Onliné stickcaféet så har det blivit sagt att dom som ska dit och är med på cafét ska bära en röd garnstump och det kommer jag att göra och även ha på mej min cirkelstickade kofta, det ska bli så himla skoj att få gå där en hel dag och klämma och känna på härliga garner och få massor av inspiration. Hoppas att vi ses där.

På stickorna har jag min kofta som jag köpte garnet till på Symässan i Borlänge för ett tag sedan, stickar i Big Trend.
(kass blixtbild färgerna en aning mörkare i verkligheten)

Jag har även börjat virkat en trasdocka som ska med till lillasyster när vi kör hem lillprinsen på torsdag. Virkar i olika bommulsgarner mönster från Järbo Garn.


Ha en skön höstvecka!

lördag 22 oktober 2011

Vävt

Nu är min matta KLAR att läggas på golvet. Vävd i sisalgarn(snöre)Har även fått tillbaka min Pläd efter beredning den blev så himla mjuk och goosig super skön att linda in sej i när jag sitter i fåtöljen och stickar.

Den här veckan har jag börjat med muddar i tvåändstickning,börjat sticka en kofta i Marks&Kattens Big Trend och väva handdukar i linnegarnet jag köpte på sy mässan i Borlänge. Jag har även varpat en mattvarp som jag ska sätt i min vävstol här hemma och väva en trasmatta till A-M.
Jag och E har bestämt oss för att ta tåget ner till Stockholm den 4 november och besöka Sy mässan i Älvsjö ska bli så himmla roligt, är det nån mer som ska dit?? (det är det såklart lär ju inte bli ensam där) menar nån som läser min blogg. Kanske vi kan ses där?

Ha en härlig helg!

lördag 15 oktober 2011

Cirkelstickade koftan

Nu är koftan färdig stickad och ärmarna påbörjade så nu är det inte mycket kvar innan jag kan börja använda den.Jiippii!
Jag har även lyckats pilla ihop några enkla stickmarkörer då jag hade stickstopp det var jätte roligt att göra så nu har jag markörer så jag slipper leta gem.

Dom senaste 2 veckorna har jag haft feber till och från så jag har inte varit i skolan varje dag men jag har i alla fall vävt klart min matta i Daldrällsmönster nu ska den bara fållas så kommer det en bild, jag är super nöjd och stolt tycker den blev kanon snygg. Nästa projekt blir kökshandukar jag har tagit över en varp efter en tjej som slutade i sommras inte för att jag behöver fler jag fick ärva en hel bunt efter min farmor, men det är ju alltid bra att ha provat att väva sånna så de kan ju kanske bli julklappar vem vet.

Ha en härlig höstvecka för nu har hösten tydligen kommit till hela sverige.