söndag 27 mars 2011

Fa Fa Fa Sockor

I går kväll blev mina Fa Fa Fa sockor färdiga, dom är stickade i ett garn som jag fick från Sannsticks sockgarns klubb det är super mjukt och goosigt garn, det är 60% ull 20% bambu och 20% Silke. Riktigt rolig stickning jag blev riktigt nöjd med domLite vår blommor (känslor) då det är ont om dom utomhus, just nu är det blåst och snöblandatregn


I dag gjorde jag den sista röjningen i lill stugan, satt upp ett draperi och monterat upp vävstolen. Det kommer att bli super att sitta där och väva.


I skolan har jag och B satt upp en plädvarp den blir i Beigea,Bruna och Mörkbruna ränder med beiget inslag, B ska väva sin pläd först och jag ska börja väva mina ullmattor om nu garnet kommer den här veckan.

Kom ihåg Stickcafeét online Tisdag och Torsdag, jag tittar in där efter kl 20 då jag har stickcafe IRL på Tisdag och vattengympa på Torsdag

Ha en mysig vecka med mycket stickning.

onsdag 23 mars 2011

studiebesök

I går var vi till Länmuseet i Gävle och tittade på Hedvig Ulfsparres fantastiska och enorma textilsamling, det finns otroligt mycket snyggt som hon har samlat på vävt,knypplat och stickat jag var helt snurrig av alla intryck. På själva museet hade de endast en liten del av allt, resten hade de i ett magasin som man oxå får besöka.Vi hade guidadvisning en helt otroligt bra guid hon verkar verkligen brinna för alla textilier.
Jag rekommendera verkligen ett besök där, känner mej fortfarande helt lyrisk.Tyvärr har jag inga bilder.

Idag har jag sett årets första snödroppar. JIPPI nu är det vår (även här i S:a Dalarna)Idag när jag var på väg hem på eftermiddan så låg det en omkull blåst gran över nästan hela vägen tur nog så gick det att köra förbi den annars hade jag blivit stående på skogen. Det har blåst som bara sjutton sedan i går kväll, inatt trodde jag att taket skulle blåsa av så jag var förvånad att det inte låg några omkullblåsta träd i morse redan.

En bild på min ena amaryllis från förra julen som blommar nu den är ju bara 3 månader sen eller 8 månader för tidig "ler" beror ju på hur man ser på det.Stickningen med Fa Fa Fa sockorna går framåt jag är vid hälen på socka nr2, igår när vi var i Gävle så slank vi in på en hel mysig garn affär, Garnet på Drottninggatan och där köpte jag nya strumpstickor Knit Pro så nu går stickningen som en dans,inga mer tappade stickor här inte.
I morron är det Stickcafe online så nu håller jag tummarna för att vårat bredband fungerar för igår var det ett teknisktfel, idag på middagen var det fixat får hoppas att dom har gjort det ordentligt vad det är konstigt att inte komma ut i cybervärlden och speciellt att inte kunna kolla in på alla härliga bloggar som jag kollar in på varje dag.


Ha en fortsatt trevlig vecka

måndag 21 mars 2011

Loppis fynd och färdig sytt

Jag fyndade en spånkorg på loppis för nån vecka sedan nu har jag sytt ett foder till den jag har använt ett gammalt madrasstyg jag hittade i gömmorna så nu har jag fått en ny stickkorg hel nöjd med den. Jag har även sytt en syask efter en gammal modell den är gjord av 3 likadana pappskivor som man syr fast tyg på och sedan syr ihop delarna.Jag gjorde den en aning större än orginalet.

I skolan är det full fart med vävning och en hel del annat nu har jag även tagit mej in i keramik verkstan, jag har kavlat ut lera och kavlat in en plastduk sedan format det till en skål med låg kant ska bli så spännande att se hur den blir när den är bränd.

I morgon ska vi till Gävlemuseum på studiebesök ska bla titta på gamla textilier.

Ha en mysig vecka, hoppas på mycket sol glöm inte stickcafé online Tis och Tors, ses där.

Utställning

Här kommer några bilder från vår utställning på biblioteket i Avesta vi är 18 elever som visar upp våra saker som vi gjort på Folkhögskolan.

lördag 12 mars 2011

En ny vecka

Nu har det gått en vecka igen jösses vad veckorna rusar iväg. Jag har inte producerat så mycket den här veckan pga att jag har haft ont i nacken så det har inte funkat så bra att sticka så mycket som jag har velat men jag har ialla fall börjat på ett par nya sockor FA FA FA socks dom stickar jag i ett av sockgarnerna från Sannstick har gjort pomatomus socka nr2 färdig så nu är båda sockorna äntligen färdiga.I skolan den här veckan har jag satt upp en ny väv ska bli ullmattor till sovrummet vi har även provat på frivoliteter och knyppling det var aningen krångligt men kul så det kommer jag nog att testa mer.På Fredag ska vi som går Textilhantverk och Färg å Form ha en utställning på Avesta bibliotek,vernisage på Lördag, utställningen pågår till den 31 mars. Kika gärna in där ni som kan och kolla in vad mycket fint alla gjort. Jag har börjat med en till Giraff som ska få vara med där och så mina vävda glad löpare.Här en bild på en orkide som blommar igen en liten våraning.


Idag har vi haft riktigt vårväder men fy sjutton vad mycket snö som ska smälta

Hoppas alla får en mysig Lördagskväll och det blir väl fel låt som vann som vanligt Eller hur? Jag ska titta på melodifestivalen i kväll för första gången jag har inte titta tidigare.

Ha en mysig vecka och hoppas på forsatt vårväder med mycket sol.

söndag 6 mars 2011

Sportlovet är över

Jaha då har det gått en vecka igen och sportlovet är slut i morgon börjar skolan igen. Jag har hunnit med en hel del den här veckan röjt i lillstugan, klippt ner pelargoner tvättat fönstren på altanen så nu kan jag sitta där i solen och sticka, vi har haft kanonväder i några dagar sol och takdropp, HÄRLIGT.
Jag har även hunnit med en tur till Huvudstaden oxå där blev det barnmys och valpmys. Var hem till barnbarnen med girafferna dom blev super glada och där blev det mycket barngos, senare var vi till gooa Ann-Marie och där blev det valpgoos,hon har köpt en Schäfer han är 12 veckor och så himla goosig. Idag har jag packat ur bilen för jag fick ju en vävstol av Ann-Marie och tack så himla mycket snälla du, så nu står den i nystädade lillstugan, längre fram i vår så ska jag ta med mej klassen hem och montera ihop den och då ska se till att jag har en varp oxå så jag även får hjälp med att dra på den.
Här en bild på goaste gulliganerna


Här en bild på gooa Manno


Ha en underbar vecka och hoppas på mycket sol och plusgrader.