lördag 26 februari 2011

Vädret och sportlov

Jaha måste väl skriva en rad om det ombytliga vädret, i torsdags morse var det -26 och sent i går kväll 0 gr idag är det oxå 0 gradigt men såå himla skönt att värsta kylan gett sej för den här veckan har jag SPORTLOV, den här veckan kommer det att bli mycket sport men jag ska bara titta det är ju Skid VM i Oslo men däremot ska jag röja i lillstugan så jag kan få plats med en vävstol som jag fått och så ska jag väcka liv i mina pelargoner. Vid TV tittandet så ska jag försöka att ge mej på tvåändsstickningen, funkar inte det så blir det sockor.

Ha en härlig helg

tisdag 22 februari 2011

Veckan som varit

Den här veckan som varit har jag haft fullt upp så det har inte blivit mycket gjort på kvällarna, jag har virkat färdigt en Hello Kitty och en Giraff, Hello Kitty är postad Giraffen är till en av pojkarna men jag ska virka en till så dom får en varsinn den andra blir i grönt. På skolan fortsätter jag på min vävning av löpare nu är det inte mycket kvar av varpen, även ulltovning står på schemat den här veckan.
I dag har jag gjort en varpnota till en pläd och räknat ut hur mycket garn som går åt så vår lärare kan beställa hem det. Pläden kommer att bli vävd i Kampes 2-trådigt plädgarn 100% ull och i beige och 2 bruna nyanser, varpen blir i dom färgerna med beiget inslag så den kommer att bli långrandig.Ha en mysig vecka.

söndag 13 februari 2011

Stickar och väver

Nu är sonens fingervantar klara.


Min provstickning i tvåändsstickning som jag gjorde tidigare i veckan, nu har jag lagt upp för att sticka ett par vantar men det kommar att ta sin lilla tid innan jag får dom färdig jag måste forfarande tänka himla mycket när jag stickar så än sitter inte tekniken riktigt så det bara flyter på men en dag så sitter den där.Så här ser det ut det jag ska väva löpare av, inslagen kommer att bli i samma färger så löparen kommer att bli rutig, den kommer att bli en riktig färgklick på bordet.


Så här ser det ut i skolans vävsal, massor med vävstolar i olika storlekar.Ha en mysig vecka och kom ihåg stickcaféet på Facebook Tisdag och Torsdag ses där.

tisdag 8 februari 2011

Tvåändsstickat

I dag har jag varit i skolan igen känner mej lite piggare, ingen feber men fortfarande dunder förkyld. Idag fick vi prova att sticka tvåändsstickning jösses vad roligt det var, så det kommer jag alldeles säkert att fortsätta med(tyvärr så blev kameran kvar hemma) måste ju passa på att lära mej det nu när jag har hjälp, har även provat nålbidning oxå roligt jag kommer att få beslutsångest över vad jag ska lära mej men det kanske går att lära sej allt så småningom, vill ju göra allt nu.

Ha en mysig vecka kom ihåg stickcafét online i dag.

söndag 6 februari 2011

Färdiga objekt

Den här veckan har det blivit en hel del stickat, jag har gjort min Bolero färdig det blev en resår kant runt ärmarna oxå, så har jag stickat klart mina finger vantar och stickat ett varsitt par lovikavantar till pojkarna, dom är stickade i Järbo garns Plädgarn och tovade i tvättmaskin dom blev väldigt mjuka och goosiga. Jag har fått en fråga från min äldsta son om jag kan sticka ett par tunna fingervantar i ull till honom som han ska ha under dykhandskarna, jag kan naturligtvis inte säga nej det är väl klart att jag stickar ett par åt honom så han slipper frysa om fingrarna när han dyker i Vätterns iskalla vatten så det blir mitt nästa projekt.

Jag har tänkt att jag ska gå till skolan imorgon men det vette sjutton om jag orkar jag kanske måste hålla mej hemma nån dag till, förkylningen har fortfarande grepp om mej, jag vill ju inte att förkylningen tar om igen. Nu längtar jag verkligen tillbaks till skolan, så annorlunda mot när jag gick vanliga skolan då blev man nästan glad åt att bli sjuk så man fick vara hemma och slippa gå till skolan tänk vad man kan ändra sej:))

Idag är det klarbå himmel och SOL.
Hoppas att ni får en mysig vecka

onsdag 2 februari 2011

Glömsk

Snälla är det nån snäll person som kan hjälpa mej med att få bort snöflingorna från bloggen jag kan sjutton inte komma ihåg hur jag gjorde för att lägga dit dom. Nu tycker jag att det är dax att ta bort dom nu får det räcka med snö.Nu när jag bytt bakgrunden till vårblommor.

Hedvig tyckte det skulle vara roligt att se boleron på men det får vänta nån dag till jag blir piggare tycker att jag blir sämre, högre feber

Ha en fortsatt mysig vecka

tisdag 1 februari 2011

Klar

Under stickcafeét ikväll blev Boleron färdig (inte den bästa bilden) men kan inte få till nån bättre ikväll ska försöka ute imorron.


Ha en fortsatt mysig vecka med mycke stickning kom ihåg stickcafét på fejan på Torsdag.

Febrig,snorig

Nu är det ett tag sen jag skrev nåt här på bloggen så här kommer lite uppdatering, i skolan fortsätter jag med att sätta upp min väv nu är det bara uppbindningen kvar sen så kan jag börja väva, på stickorna har jag den andra vanten med volangkant och en bolero som jag började på för två veckor sedan där garnet tog slut fick nytt garn i fredags så nu är det inte många varv kvar, det är en Drops bolero i björnbärsmönster med resår, men jag har stickat den i rätstickning utom resåren jag stickar den i Baya samma som jag stickade min kappa i och har grå-svart i resåren


Just nu är jag hemma med en dunderförkylning febrig och takdropp från näsan som snart ser ut som Rudolfs RÖDA mulen.


En dålig bild på boleron bättre bild kommer när den är klar

Kom ihåg Stickcafeét online i kväll jag ska försöka att vara med om jag orkar. Så vi kanske ses där.

Ha en bra vecka med mysig stickning.