onsdag 27 oktober 2010

Raggisar mm

En bild på sonens Raggsockor stickade i Järbo Garns Raggi som jag köpte på Tradera för en tid sedan dom ska med ner till Jönköping på Fredag för då bär det iväg söderut i några dagar, på lördag har vi bokat in GeKås i Ullared och Pizza på Chaplins i Värnamo super goda pizzor. På Måndag bär det av hemåt igen.


Nu har jag börjat med Pomatomus så här långt kom jag igår kväll under stickcafeét online på facebook. Jätte roligt att vara med där men mycke stickning blir det inte jag kollar mest på vad alla andra gör och blir så inspirerad. Jag tror att jag fått till mönstret rätt men så har jag repat några gånger oxå men nu kör jag på ett tag så får jag se om det ser rätt ut. Jag stickar i garnet som kommer från Sannsticks sockgarnsklubb.Härligt garn


I går var jag hem till Maja mitt lilla jag och hälsade på en stund mellan jobb och tandläkarbesök, det är så roligt att träffa en bloggerska som man följer, super att hon bor så nära oxå. Det blev stickprat och fika. Tack så mycket Maja för en jätte trevlig stund.
Nu har himlens portar öppnat sej det bara vräker ner, regn som tur är, jag vill inte ha snö än. Vi hade tur att regnet kom nu för tidigare idag tog I och jag lång prommis med hundarna så gissa om det är lugnt här hemma. Så nu ska jag fortsätta med stickningen.
Ha en fortsatt trevlig vecka med mycket stickning och innemys.

lördag 23 oktober 2010

Höst

Nu blev det höst på bloggen oxå. I dag har det varit hitills en riktigt slö dag. Ute har det varit klarblå himmel och strålande sol synd att det varit så himmla kallt, vi har ingen snö, som dom neröver i detta land har fått jag är glad så länge vi slipper den. Nu blir det lite mat och sedan forsättning på raggsocksstickningen.
Ha en trevlig lördags kväll med mycket TV-stickning.

måndag 18 oktober 2010

Lite nytt

Nu är citronen färdig stickad jag har stickat den i Fame trend färgnr650 det gick åt 126gr.Jag stickade sju delar, nu ska den blockas och sedan följa med ner till sonens sambo i Jönköping dit åker jag nästa helg ska bli så roligt att träffa dom igen.Jag har även stickat pulsvärmare med fläta, mönstret har Clara stickar gjort, super roligt att sticka och lätt mönster att följa. Vet inte vad det är för garn tror att det är raggsocksgarn från Järbo Garn dom blev ialla fall mjuk och gosiga. Det har du gjort super bra Clara. Jag är hel nöjd med dom, men jag ska ge bort dom i morgon på vårat stickcafé som vi har här i byn. Så i morgon blir det stickcafé IRL och online på Facebook. Hoppas att vi ses där.Måste berätta att jag får vara kvar på Visentparken till nyår, så länge jag har sjukbidrag efter det vet jag inte vad det blir men jag har sökt till Sjöviks Folkhögskola Textilhantverk och även till Västerbergs Folkhögskola Stickning Distans. Så nu lever jag på hoppet att jag ska komma in på båda kurserna.

Ha en fortsatt trevlig vecka, hoppas att vi ses online i morron.

torsdag 14 oktober 2010

Sockgarns klubben


Nu har jag fått mitt första sockgarn från Sannsticks sockgarnsklubb det är handfärgat 100gr ca 420m och i ljuvliga lila nyanser, svårt att få nån bra bild på färgen men helt ljuvligt är det önskar att ni kunde se det i verkligheten. Jag har inte bestämt mej för vad det ska bli av garnet det får ligga och goosa till sej ett tag.

I dag har det stormat här runt knutarna, så idag när jag kom hem så låg det en stor tall över vägen ca 50m från vårt hus tvärnit blev det och där stog oxå sambon med motorsågen i högsta hugg. Annars är det klarblå himmel och strålande solsken.

måndag 11 oktober 2010

Besök

I dag har vi haft besök av Bill och hans matte, vilken stilig kille han blivit. Bill är kull bror till vår Bonny, dom är väldigt lika. Dom har verkligen busat det har säkert gått i 100km över gräsmattan, så nu är Bonny väldigt trött.Här en bild på russelfamiljen nedanför kaminen, dom gillar verkligen att ligga där när det eldas i den.


Nu ska jag sätta mej i gungstolen och fortsätta med Citronen, nu är det många maskor på varven, men snart så är den klar. Hoppas att jag får den klar i kväll så jag kan börja på nåt annat till stickcafeét online i morron. Häng med ni oxå, ses där.
Ha en bra måndagskväll.


lördag 9 oktober 2010

Citron

Nu har jag verkligen fått fart på stickorna så här långt har jag kommit på Citronen har precis börjat på sjättedelen. Jag stickar i Fame trend färg 650 (gråanyanser) och stickor nr 3
I går plockade jag in pelargonerna för vintern, idag har det rensats land och klippt ner vissna perenner. Nu är det verkligen HÖST, underbara färger på alla träd och mycke trattisar i skogen, fast jag gillar egentligen inte den här årstiden och det som komma skall min kropp gillar inte när det blir kallare ute. Men det är ju super att krypa upp i gungstolen med stickning och en brasa i kaminenHa en underbar helg.

onsdag 6 oktober 2010

Kaffe Fassett

Idag fick jag det här i brevlådan, Kaffe Fassett stickar igen,vilken härlig bok.
Det var även med 2 frukostset gjorda av Lena A Linderholm som hon kallar för Lavendel super snygga. Just nu så blir det en mustig varm soppa i skålen efter en kall och blåsig hundpromenad. Senare blir det stickning har gjort blåbärsmössa nr2 klar så nu blir det fortsättning på Citronen.
Ha en trevlig fortsättning på veckan.

söndag 3 oktober 2010

Misstanke!

Det var det jag misstänkte!


Gratulerar, du är en TANT-DE-LUX!

Du njuter till fullo av vad livet har att erbjuda. Unnar dig spabehandlingar, utvecklande kurser, inspirerande umgänge eller kanske bara en stilla stund vid havet. Rynkor, gäddhäng och gråa hår bekommer dig inte. Med skinn på näsan och båda
fötterna på jorden kan du utföra stordåd. Om du vill.

Testa här du oxå


Lilla My


En bild på lilla My som föddes 30/9 kl 23.14 3005gr 47cm. Bilden är tagen 2/10. Hon är så lik äldsta storebror och har en riktig pipa när hungern sätter in.
I eftermiddags var jag hemma igen, blev näst in till överfallen av 4 super glada hundar, dom har tydligen saknat matte. Nu blir det lite stickning och Morden i Midsomer.
Ha det så bra