fredag 30 juli 2010

Färdig.


Nu är första blåbärströjan färdig, hoppas att den passar.

Här har en visent fått höperuk. (suddig bild pga regnet)

En av kalvarna som föddes för ca 2 veckor sedan.

Här en bild på den nyaste kalven kunde inte gå närmare för kon såg så arg ut.onsdag 28 juli 2010

visenter

Några bilder på Visenterna idag har det fötts en till kalv kon har inte visat upp den ännu, men de 2 kalvar som föddes för ca 1 vecka sedan är framme nu, de är så söta ska försöka ta nån bild på dom bara dom kommer tillräckligt nära.
Nu ligger första blåbärströjan på tork. Jiippiii.
Ha det gott.


måndag 26 juli 2010

Ny test

Ny test.
Tror att jag fixade det, har även lagt till olika reaktioner alternativ skriv å tala om om det fattas nån. Nu får det vara bra med HTML-koder ett tag, för nu ska här stickas börjar se slutet på första blåbärströjan.


signatur test


Jag har fått för mej att jag ska ha en signatur så nu är det testing, får se om det här funkar.

söndag 25 juli 2010

Regn

Äntligen kom det lite regn på svampen jag hoppas att det blev tillräckligt så den kan börja växa. Från i går kväll till i morse kom det 25mm och under dagen har det bara kommit 3mm. Så det ska bli spännande att ta en tur i skogen i slutet på vecka, det tar väl nån dag innan dom kommer upp. Som ni förstår av inlägget så är jag tokig i att plocka svamp jag tycker det är så rogivande att gå i skogen och plocka svamp, det är tur att jag hittar hem igen.
Ha det så bra.

fredag 23 juli 2010

Solnedgång

Så här såg himlen ut för ca 1 tim sedan,färgerna är skarpare i verkligheten. Super snyggt


tisdag 20 juli 2010

Dagens skörd

Detta är dagens skörd, några kantareller,gurka och tomater från växthuset.
Det finns inte mycket svamp i skogen det är alldeles för torrt, men några blir det så vi kan äta smörstekta kantareller i kväll. Vi har haft det mulet hela eftermiddan men inget regn på svampen.


Här är några bilder på en del av mina pelargoner som denna sommar får stå i växthuset, jag har haft dom på vår inglasade altan tidigare men vi ska till att byta tak där. Det blev mycke hål i vintras efter all snöskottning.

Den här pelargonen heter French vanilj den är ljust dovt gul.

Blåbärströjorna ökar sakta men säkert, har halva ärmarna, halskant och montering kvar. Jag stickar båda ärmarna samtidigt. Sedan ska det vara en till, kan hända att jag gör nåt annat i mellan kanske att Vifflas muddar Elin blir klara. Det är så mycket som jag vill göra men jag förstår inte vad tiden tar vägen nån stans.

I går när jag kom till Visentparken talade de om att det har fötts 2 nya kvigkalvar, en i början på förra veckan och en i helgen. Jag hoppas att jag får se dom snart, korna håller sej gömda med kalvarna än så länge.

Ha en forsatt skön sommar

lördag 17 juli 2010

Trevlig Lördag

Tidigare i kväll var vi till Härliga Stjärnsund och såg Östen med Resten, jag säger bara vilket gäng, dom var över förväntan, super bra. Mycket bra musik och många skratt.
Det är Fredrik och Lisa Svan som har olika arragemang i gamla Smedjan Stjärnsund, i kväll var det sista kvällen, tidigare har Åsa Jinder,Nordman,Zillah och Totte och Louise Hoffsten gästat dom.
Det var första gången vi var dit jätte mysig lokal.
För alla er som inte vet vem Fredrik Svan är han är en allsidig artist gjort bla musical och medverkat i Så ska det låta 2ggr. Han bjöd på en egen skriven låt (mycket bra) och sjöng med Östen sista låten.

Alldeles nyss var jag och hundarna ute och njöt av regnet, hundarna njöt inte lika mycket som jag, trodde att luften skulle bli behagligare men det är fortfarande väldigt kvaft 21 gr just nu, vi har haft 28gr tidigare.
Ha en fortsatt trevlig sommar.


tisdag 13 juli 2010

Premiärdopp

Här kommer lite bilder på badande hundar, igår var vi till Ingegerd och Izze och badade, gissa om hundarna tyckte det var skönt. Även jag tog mej ett dopp, premiär för i år det var riktigt skönt, 23gr i vattnet ca 30gr i skuggan.
Nu blir det inte mycket stickat är rejält trött och seg, klara inte den här värmen så bra, men jag klagar inte tycker det är skönt med sommar.
Ha det så bra i sommarvärmen kom ihåg att dricka mycket vatten.söndag 11 juli 2010

Gäst handduk


Kolla vad min underbara kompis kom med här om dagen, en ny gästhandduk till nya badrummet. Hon har gjort allt själv jag tycker hon är super duktig. TACK så otroligt mycket underbara du, vi blev jätte glada.

söndag 4 juli 2010

Utlottning
Stickfantasi har en utlottning av sitt silkegarn, hon firar 20000 besökare. Grattis

Nu är utlottningen avslutad. Grattis ni som vann de härliga garnerna, tyvärr var jag inte en av de lyckliga.

Blommor


Bild på min riddarsporre som har en så härlig färg.

En annan färg variant, jag har flera olika riddarsporrar i min trädgård tycker dom är så vackra.

Det här är min nya klematis som jag köpte i Rättvik på trädgårdsmässan, Vilka enorma blommor och underbar färg ljust rosa-lila.

I går hade vi 30 grader så det blev varken stickat eller annat. vi tog en tur på hojen sent på kvällen helt ljuvligt skönt, tur att det är ljust länge på kvällarna så man slipper åka i mörker.

I dag så blir det en tur till Ingegerd men nån prommis blir det inte det är alldeles för varmt men vi ska bada, hundarna älskar det men jag vet inte om jag vågar hoppa i, jag tycker nog att det är för kallt i vattnet.

Ha det så bra i sommarvärmen. (Här just nu 28 gr)

torsdag 1 juli 2010

ÄNTLIGENÄntligen är vårat badrum klart, skönt att kunna duscha och använda toan inne igen och slippa gå ut i baracken.Är super nöjd med hur det blev,väntar bara på duschväggen som ska komma imorron.Nu finns det mönstrade mattor till våtrum,den vi hade tidigare var enfärgad för då fanns det inga mönstrade att välja på.

På stickfronten blir det inte så mycket stickat just nu, jag är bättre i ischiasvärken så jag är och arbetstränar igen, men är väldigt trött på kvällarna, så jag orkar inte sticka många varv på kvällarna men det blir det nog mer av nu när badrummet är klart. Här har vi haft jätte härligt väder i flera dagar.

Jag har skickat efter 3 kataloger från Drops, 2 med babykläder, sambons dotter väntar barn, som väntas komma i oktober. Det ska bli jätte roligt att sticka några babykläder, det var länge sedan.Det fanns mycket fint i katalogerna, mycket som jag vill sticka, vet inte hur jag ska hinna med allt.

Ha det så skönt i sommarvärmen alla.